Digitálny marketing –  I. časť

Žilinská regionálna komora SOPK sa rozhodla zorganizovať sériu on-line webinárov z oblasti digitálneho marketingu. Prvým v poradí bol webinár s  názvom: DIGITÁLNY MARKETING – úvod do digitálneho marketingu. Dňa 25. 04. 2024 ho absolvovala vyučujúca odborných ekonomických predmetov – Ing. M. Gálffyová.

Webinár lektoroval Ing. Marcel Adamčák, PhD. – špecialista v oblasti poradenských služieb s dlhoročnými praktickými skúsenosťami v oblasti marketingu spojenými s riešením problémov podnikateľského prostredia.

Digitálny marketing ponúka dynamický a rozmanitý priestor pre komunikáciu s publikom. Úvodný webinár otvoril dvere do tohto fascinujúceho sveta  a dovolil preskúmať jeho základné princípy a stratégie. Obsahom webinára bola tvorba efektívnych digitálnych marketingových kampaní, metódy a nástroje, ktoré pomáhajú definovať ciele, identifikovať cieľovú skupinu a navrhnúť obsah a rezonujú s digitálnymi spotrebiteľmi. Zamerali sme sa na dizajn webových stránok, nielen na ich estetickosť, ale aj funkčnosť a prispôsobenie sa potrebám moderných online návštevníkov. Preskúmali sme sociálne médiá a mobilný marketing – ich význam, stratégie a najnovšie trendy, ktoré pomáhajú firmám budovať silnú online prítomnosť.

Dozvedeli sme sa niečo o E-commerce a affiliate marketingu, ako kľúčových faktoroch v online obchodovaní – ako tieto kanály prispievajú k rastu podniku a ako ich správne využívať. Preskúmali sme efektívne spôsoby, ako zviditeľniť značku a zvýšiť návštevnosť prostredníctvom týchto nástrojov pre online reklamu a optimalizáciu pre vyhľadávače.

Svoju pozornosť sme zacielili aj na obsahový marketing, ktorý sa zameriava na tvorbu kvalitného obsahu na prilákanie a udržanie pozornosti digitálnych spotrebiteľov. Priblížili sme si tiež etické a právne aspekty digitálneho marketingu, pripomenuli dôležitosť dodržiavania etických noriem a právnych predpisov v digitálnom svete, aby sme zabezpečili dlhodobý a dôveryhodný vzťah so spotrebiteľmi.

Ing. Miroslava Gálffyová