Denný ENTER kemp na SOŠ dopravnej 

V dňoch 1. 7. 2024 až 4. 7. 2024 sa na našej škole uskutočnil denný letný tábor. Úlohou tohto letného tábora, bolo zatraktívniť našu školu. Urobiť ju zaujímavú pre našich budúcich žiakov.

Chceli sme, aby 10 až 15 ročné deti  získali vzťah k elektrotechnike  a ostatným odborom, ktoré vyučujeme na našej škole. V neposlednom rade sme chceli deti oboznámiť so svetom programovania a elektroniky zábavným a interaktívnym spôsobom. Programovanie microbitu je skvelý spôsob, ako deti oboznámiť so základmi vedy, techniky, inžinierstva a matematiky. 

48 účastníkov nášho  denného letného microbit kempu dostalo na začiatku tábora svoj vlastný microbit. Microbit sme si naprogramovali podľa práve prebiehajúcej aktivity.  

Zahrali sme sa hru kameň – papier – nožnice, naprogramovali sme si hraciu kocku a navrhli vlastné stolové hry. V areáli školy sme hľadali poklad pomocou krokomeru a kompasu. Jedným microbitom  sme hľadali druhé microbity poschovávané v budove školy. Generátor náhodných čísel sme využili aj na obľúbenú hru Bingo.  Každé poobedie sme zažili veľa zábavy pri športových aktivitách.  Hrali sme futbal, basketbal, bedminton, pingpong a hádzanú. Súťažili sme s microbitom. Skóre sme zobrazovali microbitom. Samozrejme, že stopky aj  štartovacia pištoľ boli z microbitu. 

Ani naši učitelia  a majstri odborného výcviku sa nedali zahanbiť.  Deťom ukázali školské dielne. V nich si deti mohli nastriekať lakovacou pištoľou obrázok a prezuť pneumatiku na aute. Deti si na školskom internáte upiekli a vyzdobili medovníky. Pomocou 3D tlačiarne si natlačili veľký gombík a naučili sa pracovať s programom na 3D grafiku. Zahrali sa spoločenskú hru Business Master, Escape Box a spoznali sme aj Slovensko. Naprogramovali sme microbitové autíčka a stavebnicu. Veľa zábavy sme zažili aj pri hraní anglického pexesa, zábavnom kvíze o Veľkej Británii, písaní všetkými prstami a skladaní lego robota. Učitelia priblížili žiakom aj zábavný svet elektrotechniky a fyziky. 

Chcela by som ústami jednej mamičky poďakovať všetkým čo sa zúčastnili tejto podarenej akcie:

Dobrý deň p. Ing. Dubovická,  

chcem sa Vám v mene syna veľmi pekne poďakovať za „Denný Enter kemp“. Syn bol veľmi nadšený z celého programu počas celého týždňa. Jeho radosť zo zážitkov,  ktoré každý deň opisoval bola neskutočná. 

Veľmi si vážim, že ste niečo takéto dokázali zrealizovať a hlavne zaujať. Ešte raz Vám všetkým veľké ĎAKUJEM.“ 

Ing. Zdenka Dubovická