Reprezentant v ľadovom hokeji z našej školy

Na našej škole študujú žiaci s rôznymi záľubami. Nájdeme tu umelecké duše, ale aj talentovaných športovcov. A práve medzi nich patrí aj študent z II. BP – Samuel Húževka, ktorý sa od detstva venuje ľadovému hokeju. K tomuto športu priviedol Samuela jeho otec – Peter Húževka, ktorý je bývalý slovenský hokejový reprezentant.

Samuel začal s hokejom ako osemročný chlapec a v súčasnosti hrá v tíme VLCI Žilina – mládež na pozícii obrancu a na drese nosí číslo 3. Neprehliadnuteľný je aj svojím vzrastom, vo veku 17 rokov meria 195 cm.

Vďaka jeho výkonom ho  Slovenský zväz ľadového hokeja nominoval do reprezentačného tímu mládeže do 18 rokov a zúčastnil sa aj nedávnych Majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov vo Fínsku – Espoo v termíne 26. 04. 2024  až  06.05. 2024. Keďže ľadový hokej patrí medzi najpopulárnejšie kolektívne športy na Slovensku, veríme, že aj vy ste sledovali zápasy našich chlapcov, ktorí napokon skončili na peknom 4. mieste.

Samuelovi prajeme veľa úspechov nielen v štúdiu na našej škole, ale aj v športe a veríme, že o ňom budeme počuť ešte veľa pozitívnych správ.

Mgr. Zuzana Bučková