Parádny deň, už po 14-ty krát

Dňa 24.05.2024 sa uskutočnil 14. ročník netradičného športového podujatia „Parádny deň,“  ktorý organizuje susedná  Stredná športová škola v Žiline, pod záštitou predsedníčky ŽSK Ing. Eriky Jurinovej, s podtitulom Šport nás spája.

Cieľom podujatia bolo podporiť komplexný prístup k sociálnej rehabilitácii osôb so zdravotným postihnutím, hlavne ich psychosociálnych funkcií pomocou športových aktivít a spolupráce s osobami bez zdravotného hendikepu.

Naša škola v nadväznosti na doterajšiu partnerskú spoluprácu a v zastúpení žiakov z I.BP triedy a Patrikom Ficekom z II.BM triedy sa spolupodieľala na zabezpečovaní sprievodných aktivít. Prítomných hostí sme potešili stánkom s maľovaním na tvár a telo, obliekli sme sa do kostýmov rozprávkových postavičiek a touto formou sme rozveseľovali a povzbudzovali prítomných a fotili sme sa s nimi. Zručnejší klienti mohli predviesť aj svoje vodičské zručnosti  na  trenažéri  nákladnej dopravy. Nápomocný im bol náš Patrik, ktorý ochotne poradil a potešili súťažiacich aspoň virtuálnou jazdou.

Našim žiakom patrí veľká vďaka za ich aktívny a empatický prístup pri venovaní sa  hendikepovaným klientom. Veríme, že aj o rok budeme mať možnosť prežiť takýto Parádny deň.

Ing. Emerencia Remetová